KİTBE Nedir?

Rehberlik akademisi tarafından uygulaması ve raporlaması yapılan tamamen kültürümüze uyumlanmış , kişilik tipi belirleme envanteridir. Kariyerlerine yön vermek isteyenlerin mizaçlarını, ilgilerini ve yeteneklerini analiz eder. KİTBE çok değerli ve konusunda öncü psikolog ve akademisyen ekibi tarafından geliştirilen, 1992 yılından beri güncellenen, geçerlilik sonuçları son derece yüksek değerlere sahip bir uygulamadır. Yurt dışındaki ismi ile MBTI dünyanın en tutarlı kişilik analizlerinden biridir.

Kimlere Uygulanır?

KİTBE okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde uygulanabilir. Yetişkin versiyonu da mevcuttur. İlköğretim ve okul öncesi için daha çok “Okul hayatında çocuğumu ne gibi zorluklar bekliyor?” “Güçlü yönleri , kendisini geliştirmesi gereken yönleri nelerdir?” “Okulda nasıl öğreniyor” “Onun mizacına göre ben nasıl davranmalıyım” soruları ön plana çıkarken daha üst kademelerde ise bunlara ek olarak ‘Hangi meslek alanlarında başarılı olur?’, ‘Kişilik özelliklerine uygun olan ve uygun olmayan meslekler nelerdir?’ sorularını kendine soran ve yanıt arayan herkese uygulanabilir.

KİTBE Testi Neyin Analizini Yapar?

KİTBE Testi, bireyin temel kişilik özelliklerini ve onu neyin harekete geçirdiğini, iletişim tarzını ve bunlara göre başarılı olacağı meslekler ile önerilmeyen meslekler konusunda yanıtlar vermek üzere çok boyutlu analizler yapmaktadır.

KİTBE Raporunda Neler Yer Alır?

http://www.rehberlikakademisi.com/2018/11/11/yerli-kisilik-testi-ile-mizac-ve-meslek-analizi/ sayfasından rapor içeriklerine ait başlıklara ulaşabilir ve demo raporları görebilirsiniz.

KİTBE Nerede ve Nasıl Uygulanır?

İnternet ortamında ya da optik form ile uygulanabilen bir testtir.

Testi Okulumuzda Nasıl Uygulayabiliriz, Sadece Uygulamak Yeterli mi ? Başka Neler Yapılabilir ?

KİTBE uygulayabilmek için iletişim formunu doldurup gönderebilir ya da 0850 304 83 78 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Test öncesinde ve sonrasında tercih edebileceğiniz, veli, öğrenci, öğretmen seminerleri ile uygulamanın verimini artırabilirsiniz.

Soruları Öğrenciler mi Yanıtlıyor ? Uygulama Süreleri Ne Kadar?

Versiyonlar arasında soru sayısı ve uygulama farklılıkları olmasına rağmen katılımcılar genellikle 25-30 dakika içinde uygulamayı tamamlayabilmektedirler. Anaokulu ve 1.sınıflarda sorular veliler tarafından yanıtlanmaktadır. 2-3-4.sınıflarda ise öğrencinin kendisine uygulanması önerilen testi bazı okullarımız velilerine de uygulatmayı tercih etmişlerdir.

Hangi Versiyonda Kaç Soru Bulunmaktadır ?

KİTBE (4-6 yaş) : Anaokulu ve İlkokul 1.sınıflar için uygulanan bu versiyonda sorular aileye sorulmaktadır. Toplam 44 adet soru bulunmaktadır.

KİTBE (7-9 yaş) : 2,3 ve 4.Sınıflar için öğrencilerin kendisine uygulanması önerilen envanterimizin bu versiyonunda toplam 60 adet soru bulunmaktadır.

KİTBE (10-14 yaş): Ortaokul için uygundur. Ancak 8.sınıflarda meslek seçimi önem arz ettiği için lise formu önerilmektedir. Toplam 68 adet soru vardır.

KİTBE (15 yaş ve üstü): Lise öğrencilerinin yanı sıra yetişkinlere de uygulanabilen bu versiyon iki farklı bölümden oluşmaktadır. .Toplam 94 adet soru bulunmaktadır.

KİTBE Uygulaması ve Seminerler Nasıl Ücretlendirilmektedir ?

Bireysel olarak 350 TL üzerinden ücretlendirilmektedir. Toplu uygulamalarda sayıya göre değişmekle beraber %50’ye kadar indirim yapılabilmektedir. Seminer talepleri ayrıca ücretlendirilir. Ancak uygulama sayısına göre seminer ücretsiz de olabilmektedir.

Uygulama Online mı ? Optikli mi? Bireysel olarak KİTBE uygulaması yapıyor musunuz ?

Hem online hem optik formlu versiyonlarımız mevcuttur. Okullarda toplu uygulanabileceği gibi testlerimizi bireysel olarak da uygulayabilirsiniz. Bireysel uygulama sonucu ödemenizi hesaba gönderip sonuçlarınız hakkında Hüseyin Tügen hocamız ile online görüntülü görüşme yapabilir ya da yazışabilirsiniz.

Bireysel Test uygulamasının Belirli Zamanları Var Mı?

Hafta içi ve Cumartesi günleri saat 09.00-18.00 arasında test yapılmaktadır. İletişim formunu doldurarak başvuru yapanlar, ekibimiz tarafından aranarak test uygulaması için uygun bir zaman diliminde ofise davet edileceklerdir.

Kişilik Testi  Sonuçları Ne Kadar Süre Geçerlidir ?

Kişilerin bireysel gelişimini ve ilgi alanları göz önüne alındığında her yıl yapılması test tutarlığı bakımından önerilmektedir.

Testi Cevaplarken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Bu türden uyarılar testlerin uygulama yönergelerinde bulunmaktadır. Testi uygulayanların soruları yanıtlarken kendileri hakkındaki objektif tutumu test sonucunun doğruluğu üzerinde etkilidir. Olması gerekene göre yanıt vermek yerine, hali hazırda yaşanılan durumlar düşünülerek yanıt verilmelidir. Her maddenin yanıtlanması testin güvenirliğini için gereklidir.

Aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak testi tekrar alabilir miyim?

Hayır, bir test hakkı için bir kullanıcı adı ve şifresi geçerli olacaktır.

Bu site, reCAPTCHA ile korunmaktadır ve Google'ın Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.